www.sminktips.net

Hudtips:
Promenera eller rör på dig på annat sätt. Det gör faktiskt mycket för hyn! Förmodligen beror det på att blodcirkulationen kommer igång. Titta dig i spegeln nästa gång du kommer hem från en promenad så får du se. Framför allt försvinner röda fläckar och andra ojämnheter i hyn.


Sminkborttagningsmedel som innehåller en massa kemikalier gör jobbet, visst. Men huden kan bli sträv och torr efteråt. Det gäller särskilt huden runt ögonen som är extra känslig. Ett tips är att använda mandelolja som sminkborttagning. Det vårdar huden runt ögonen samtidigt som det tar bort sminket och det är något som behövs när man haft på sig ögonskugga hela dagen. Applicera bara lite mandelolja på en bomullstuss.
Jag har faktist inte provat detta själv,läste det på en hemsida, men jag ska prova det.

Färganalys årstider:
Se här vilken årstid du är, så får du kanske lite mer koll på vilka färger du paassar i!
En sommars hår är ofta askblont eller ljusbrunt medan ögonen är blå, grå eller blågröna. En vinter brukar ofta ha mörkt hår medan ögonen är blå, brun, hasselnöt, eller gröna. Vårens hår är gyllenblont, gyllenbrunt, eller rött, medan ögonen är blå, blågrå, blågröna eller turkosa. Höstens hår är gyllenbrunt, rött eller kastanjebrunt medan ögonen är mörkbruna, hasselnöt eller gröna.

Själv är jag sommar och fick detta resultatet:
Sommaren har skira, lite dämpade färger. De har en sval ton med blå eller rosa underton och låg kontrast mellan hår, ögonfärg och hudton.
Ljusbrunt, askblont eller grått hår.
Blå, gröna eller blågröna ögon.
Kända somrar: Denise Richards, Scarlett Johansson, Paris Hilton.


Vilka färger passar man i som sommar?
Mjuka, neutrala färger och pastellfärg, liksom dämpade färger med kalla undertoner. Ljusblått, rosa, lila, lavendel, plommon och blekt gult brukar passa dem bra. Undvik intensiva, livfulla nyanser eftersom de oftast kommer att se för hårda ut. Jordfärger, svart och orange kommer också att ta för mycket uppmärksamhet från ansiktet.

Näsan:
Näsan kan vara lite svår att göra någonting åt. Därmed inte sagt att det inte går! Vill man ha en mindre näsa är det viktigt att först och främst använda ganska ljus foundation och puder ovanpå det. Bara detta gör att näsan ser mindre ut på en gång eftersom skuggorna försvinner. Det är viktigt att både foundation och pudret är matta. Detta räcker för många.

Men man kan också lägga till egna skuggor för att göra att näsan ser smalare ut. Använd ett puder som är något mörkare än din foundation men det får inte vara alltför mörkt eftersom färgen måste smälta in och se naturlig ut. Applicera pudret på näsans sidor. Detta kommer att göra att den ser tunnare ut. För att göra näsan ännu mindre, använd ett ljust puder på nästippen. Det är speciellt användbart för dem som har en väldigt rund näsa.

Ögonsmink:Blå/grå ögon:

Ljusblått Blått Svart
Silver Grått Svart
Rosa Rött Mörkbrunt
Ljusgrått Turkost Svart


Det här var bara några av de tipsen jag läste på denna hemsidan,gå in och kolla där om du behöver tips!
puss<3333


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0